Onze werkwijze

Wij begrijpen als geen ander hoe complex de wereld van pensioenen is, daarom bieden wij u een geheel verzorgd traject door deskundigen.

Hoe gaan wij te werk?

Graag leggen wij u uit wat wij voor u kunnen betekenen bij het starten van een claim. Zodra u uw mogelijke pensioenverlies heeft berekend en telefonisch contact heeft gehad met een van onze juridische consultants, kunt u besluiten of u een claim wilt starten.


Strategie voor uw claim

Bij ons op kantoor bespreken we de mogelijke scenario's afgestemd op uw persoonlijke situatie. Op uw verzoek kunnen we dan de overeenkomst tekenen, die u aangaat. Hierna volgt een periode waarin wij uw situatie nader analyseren, inclusief vervolgberekeningen maken over uw pensioenverlies. Op basis van deze analyse bepalen wij een strategie voor uw claim.


Huidige werkgever of vorige werkgever 

Speelt uw pensioenverlies bij de huidige werkgever? Dan gaan wij gezamenlijk met u en uw werkgever richting de aansprakelijke partij. Is uw pensioenverlies ontstaan bij een van uw vorige werkgevers? In dat geval gaan wij voor u met de werkgever aan tafel. In beide gevallen is het sluiten van een zakelijk compromis het doel. U bepaalt of het geboden compromis een redelijk voorstel is. Wordt het compromis bereikt, dan stellen wij de overeenkomsten op en handelen de zaak voor u af.


Zakelijk compromis of gerechtelijke procedure

Als er geen zakelijk compromis gesloten wordt, zullen wij uw zaak aandragen bij de rechter en de betrokken partijen aansprakelijk stellen. De gerechtelijke procedures, advocaatkosten en de kosten voor deskundigen worden geheel betaald voor Capaz. Indien nodig, procederen we door tot de Hoge Raad.


Wij streven ernaar om met alle betrokken partijen een goede oplossing te creƫren. Door slim te onderhandelen en de noodzaak hoog te maken, gaan we voor een zakelijk compromis of een gerechtelijke procedure. In beide gevallen zetten wij al onze middelen in om uw pensioenverlies te verhalen.

Ons doel is u bijstaan bij het verhalen van uw  pensioenverlies. Dit doen wij aan de hand van de drie onderstaande principes.

No cure, no pay!

Wij menen het wanneer wij spreken van no cure, no pay. Wanneer uw claim binnenkomt, beoordelen wij deze samen met onze partners. Wij accepteren uw zaak als de succeskans groot is. Wij starten een bemiddelingstraject altijd in goed overleg met alle betrokken partijen. 


Wij betalen de kosten tijdens de bemiddeling. Wij gaan er vanuit dat hiermee een goed resultaat bereikt kan worden. Mocht dit toch niet lukken, zijn wij bereid om uw zaak tot aan de Hoge Raad te verdedigen.


Wint u vervolgens de zaak, dan kunt u het overgrote deel van uw claim tegemoet zien. Haalt u uw gelijk onverhoopt niet, dan dragen wij de kosten. U loopt geen financieel risico. Bij ons is no cure no pay écht no cure no pay.

Rekenvoorbeeld kosten

Vanaf het moment dat wij uw zaak op gaan pakken betalen wij alle kosten die hieraan verbonden zijn. Dit zijn de kosten voor de juridische ondersteuning, zoals adviseurs en de advocaat, maar ook de griffierechten. Verliest u de zaak, dan blijven de kosten voor onze rekening. U wordt dan niets in rekening gebracht. Wint u de zaak, dan worden deze kosten (te vermeerderen met de BTW) uit de opbrengst aan ons terugbetaald. Daarnaast betaalt u een vergoeding in de vorm van een percentage van de opbrengst (na aftrek van de kosten). Dit is een percentage van 20% (courtage voor de procesfinancier en de gemaakte kosten) te vermeerderen met de BTW.


Onderstaand ziet u de kosten voor zowel de gerechtelijke procedure als een zakelijk compromis.

Gerechtelijke procedure

€ 205.000                  Claim opbrengst                              

€   20.000 af:             Schatting kosten (inning en 

                                   beoordeling van vordering)  

€ 185.000                  Netto opbrengst 

€   44.770 af:             Courtage (20 % netto opbrengst + Btw)

                        

€ 140.230*                Resultaat cliënt


*Dit is een bruto opbrengst. Hier gaat nog belasting van af.

Zakelijk compromis

€ 125.000                 Claim opbrengst

€     5.500 af:            Schatting kosten (inning en 

                                  beoordeling van vordering)  

€ 119.500                 Netto opbrengst 
€   28.919 af:            Courtage (20% netto opbrengst + Btw)

                               

€   90.581*               Resultaat cliënt


*Dit is een bruto opbrengst. Hier gaat nog belasting van af.

Gerechtelijke procedure

€ 205.000                  Claim opbrengst                              

€   20.000 af:             Schatting kosten (inning en 

                                   beoordeling van vordering)  

€ 185.000                  Netto opbrengst 

€   44.770 af:             Courtage 

                                   (20 % netto opbrengst + Btw)

€ 140.230*                Resultaat cliënt


*Dit is een bruto opbrengst. Hier gaat nog belasting van af.

Zakelijk compromis

€ 125.000                 Claim opbrengst

€     5.500 af:            Schatting kosten (inning en 

                                  beoordeling van vordering)  

€ 119.500                 Netto opbrengst 
€   28.919 af:            Courtage 

                                  (20% netto opbrengst + Btw)

€   90.581*               Resultaat cliënt


*Dit is een bruto opbrengst. Hier gaat nog belasting van af.

Procesfinanciering

U heeft een ijzersterke zaak en u bent overtuigd van uw gelijk. U wilt de claim indienen, maar beschikt niet over de financiële middelen. Wat nu?


Soortgelijke scenario's zien wij vaak voorbij komen. Kansrijke rechtszaken worden niet ingediend vanwege het gebrek aan financiering of rechtszaken worden opgeschort vanwege de lange looptijd en het gebrek aan financiële uithoudingsvermogen. 


Dit is waar onze partner Capaz procesfinanciering in beeld komt. Capaz biedt procesfinanciering om particulieren en bedrijven in staat te stellen terechte claims voor de rechter te brengen. Capaz beschikt over een breed netwerk aan specialisten waar juridische expertise, ondernemerschap en financiële zekerheid samenkomen. Wanneer uw claim wordt ingediend wordt de financiële kant volledig uit handen genomen door Capaz procesfinanciering. 


Lees meer over procesfinanciering op de website van Capaz.

Samenwerking advocaten

Wanneer wij uw claim aannemen, streven wij naar het beste voor u te behalen resultaat. Het claimen van pensioenverlies is een complex proces. Advocaten zijn dan ook  onmisbaar in ons team. Uw claim wordt ondersteund door onze partner-advocatenkantoren, beiden met arbeids- en pensioenrecht als specialisme.


Ten Holter Noordam advocaten

Léon Peeters vertegenwoordigt Ten Holter Noordam advocaten als advocaat arbeids- en pensioenrecht. Tijdens het behandelen van uw claim wordt ons team versterkt met de 40 jaar lange ervaring van Léon op het gebied van arbeids- en pensioenrecht. Léon is gericht op snelle, praktische oplossingen en voorkomt het liefst langdurige juridische procedures.


Daniels Huisman Advocaten 

Ernst Frank Muller vertegenwoordigt Daniels Huisman Advocaten als advocaat arbeids- en pensioenrecht. Ernst Frank heeft 40 jaar ervaring op het gebied van arbeids- en pensioenrecht en zet het recht altijd zo in dat het voor u tot de beste oplossing leidt. Zijn drijfveren zijn de juridische complexiteit van het pensioenrecht en de diversiteit in casuïstiek van het arbeidsrecht.

Lees in één oogopslag alles over pensioenverlies en wat wij voor u kunnen betekenen